Menu
Logo Qualident Tienen

Behandeling na afspraak

016/81 58 24

Elke werkdag van 9 tot 17u

Wachtdienst

090/33 99 69

Betalend centraal noodnr.
Tarief : 1,5 euro/min.

Bleken

Bleachen (tanden bleken)

Roken, thee, koffie of sterk gekleurd voedsel kan aanslag veroorzaken op uw tanden. Dit zijn de extrinsieke verkleuringen, verkleuringen van buitenaf. Er zijn tandpasta’s op de markt die kunnen helpen bij het verwijderen van aanslag, maar deze kunnen de kleur van de tanden niet veranderen.

De kleur van uw tanden is, net zoals de kleur van uw haar en ogen, bepaald door uw DNA. Wanneer we ouder worden, verandert het tandbeen (dentine) onder het tandglazuur van kleur en worden tanden geler. Deze verkleuringen gebeuren van binnenuit en zijn de intrinsieke verkleuringen. Deze kunt u met een anti aanslag/tandsteen tandpasta niet verwijderen.

Homebleaching of thuisbleken
Uw tanden worden gebleekt aan de hand van een bleeklepel en bleekgel. In eerste instantie zal de tandarts uw mond onderzoeken om te beoordelen of uw mond en tandvlees gezond zijn. Daarna zal er een afdruk van uw gebit gemaakt worden met pasta waaruit bleeklepels gemaakt worden die precies om uw tanden passen. De tandarts zal u tonen hoe u een klein beetje bleekgel in de bleeklepels aan moet brengen en hoe u de bleeklepels inbrengt. Daarna neemt u de gel en de bleeklepels mee naar huis en kunt u de behandeling thuis voortzetten. In overleg wordt bepaald hoe lang en hoe vaak u de bleeklepels draagt.